22 Mac 2015

KOLESTROL

Apa Itu Kolesterol?

Kolesterol ialah bahan berlemak (lipid) yang merupakan sebahagian daripada membran luar sel dalam badan haiwan. Ia juga ditemui dalam edaran darah manusia. Dua sumber utama kolesterol dalam darah diperoleh daripada pemakanan dan pengeluaran hati.

Kolesterol merupakan pembunuh senyap, semasa menulis entry ni, sahabat di sebelah saya baru saja menerima berita kematian anak saudara beliau yang berumur pertengahan 30an, rebah ketika sedang bekerja dan meninggal dunia dalam perjalanan ke hospital, disahkan akibatserangan jantung.

 Mengenali Tanda-Tanda Awal Serangan Jantung

* Dada terasa sesak dan berat sehingga sangat sulit untuk bernafas

* Mengeluarkan keringat, perut terasa mual, dan timbul perasaan cemas

* Rasa sakit yang menjalar

* Denyut jantung berdegup kencang atau lebih cepat dari biasanya

Omega Guard Shaklee Untuk Masalah Kolesterol, Sendi Dan Minda 

Qmega untuk Masalah Sendi

Asid lemak Omega 3 merupakan asid lemak penting untuk kesihatan yang tidak dapat dihasilkan oleh badan kita.. Kebaikan EPA dan DHA yang terdapat di dalam Omega 3 memelihara fungsi-fungsi sendi dengan mengekalkan paras asid lemak Omega 3 larut dalam tisu rawan.

Oleh sebab itu ia boleh mencegah kemusnahan enzim yang membentuk tisu rawan.. Oleh itu pengambilan makanan atau supplemen yang mengandungi khasiat Omega 3 secara berterusan mencegah arthritis dan  memelihara sendi dan mampu mengurangkan masalah inflamas

Omega Guard Shaklee Untuk Masalah Kolesterol, Sendi Dan Minda

Omega untuk Otak Cerdik

Minyak ikan terbaik dunia. Mengandungi rangkaian spektrum penuh 7 jenis asid lemak omega 3 semulajadi termasuk EPA, DHA, ALA, dan banyak lagi

DHA  merupakan nutrien utama untuk otak, sistem saraf dan retina. Ia penting terutamanya pada 3 bulan terakhir perkembangan otak janin semasa di dalam kandungan.

DHA juga meningkatkan kemampuan ingatan dan pembelajaran, mencegah penyakit alzheimer, memelihara penglihatan dan pendengaran dan mencegah migrain.

Untuk keteranganlanjut sila hubungi saya.

Tiada ulasan:

Catat Ulasan